Solutia de facturare online EasyBill se integreaza automat cu serviciile ANAF RO e-Factura simplu, printr-un singur click.

Integrarea automata cu ANAF RO e-Factura

Ce presupune RO e-Factura

Sistemul RO e-Factura este obligatoriu de la 1 iulie pentru anumiti operatori economici.

Detalii e-Factura

Incepand cu data de 1 ianuarie 2024 facturarea electronica devine obligatorie pentru toti operatori economici, atat pentru persoanele juridice, cat si pentru persoanele fizice autorizate sau intreprinderi individuale. Toti operatorii economici au obligatia sa emita facturi electronice si sa le transmita catre serviciu RO e-Factura, potrivit prevederilor OUG nr. 120/2021, aprobata cu modificări prin Legea nr. 139/2022.   Toti operatorii economici, indiferent de statutul de TVA, trebuie sa emita facturi electronice atat pentru tranzactiile B2G cat si B2B care au loc pe teritoriul Romaniei. Aceasta include toate formele de organizare, cum ar fi SRL-urile, SA-urile, PFA-urile, II-urile, IF-urile, freelancerii si ONG-urile implicate in activitati economice. Facturile electronice trebuie transmise prin sistemul e-Factura. Pentru o tranzitie reusita, pe langa un cont EasyBill, operatorii vor avea nevoie de un cont SPV valid si de o semnatura digitala calificata pentru semnarea electronica. Dupa conectarea contului EasyBill la ANAF, facturile se vor incarca automat si va putea fi verificat statusul incarcarii in sistemul e-Factura, direct din programul de factureare EasyBill.

In context B2G

Operatorii economici care presteaza servicii sau ofera produse catre autoritati publice sunt obligati incepand cu 1 iulie 2022 sa emita facturi electronice si sa le transmita prin sistemul national RO e-Factura.

In context B2B

Operatorii economici care comercializeaza produse sau servicii catre alti operatori economici sau catre persoane fizice sunt obligati incepand cu 1 ianuarie 2024 sa se inregistreze in sistemul RO e-Factura si sa transmita facturile in format electronic.

Transmiti automat facturile catre RO e-Factura

Folosind EasyBill transmiti simplu, rapid si automat facturile catre RO e-Factura, folosind integrarea existenta deja in platforma noastra de factuare.

Ce am nevoie pentru a transmite facturile prin RO e-Factura

Mai jos iti detaliem pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a transmite facturile emise cu EasyBill catre RO e-Factura.

CERTIFICAT DIGITAL CALIFICAT

Ai nevoie de un certificat calificat de semnătura electronica, obligatoriu pentru a putea accesa ANAF SPV si RO e-Factura.

UTILIZATOR INROLAT SPV

Dupa ce ai achizitionat certificatul digital calificat, trebuie sa te inrolezi in Spatiul Privat Virtual pentru persoane juridice (mai multe detalii inrolare SPV).

CONECTEZI CONTUL EASYBILL

Ultimul pas presupune conectarea contului EasyBill la serviciile ANAF RO e-Factura din sectiunea dedicata disponibila in aplicatie.

Obţine 100% online certificatul calificat prin partenerul nostru certSIGN!

✓ Proces de achizitie complet online

✓ Valabilitate si utilizare extinsa

✓ Utilizare imediata prin EasyBill – integrat cu sistemul RO e-Factura

Achizitioneaza un certificat digital calificat

Spatiul Privat Virtual este accesibil exclusiv prin utilizarea unui certificat digital calificat pentru semnatura electronica, emis de un furnizor acreditat, precum certSIGN.

Detalii suplimentare certificat digital calificat certSign

Certificat digital pe Token USB

Certificat digital in cloud

Program identificare video

** Certificatele calificate de semnătura electronică în cloud pot fi utilizate si în relatia cu ANAF / SPV doar pe dispozitive cu sisteme de operare Windows, prin descarcarea aplicatiei vTOKEN (inclusa in pachet). Oferta Paperless contine tranzactii (Semnaturi) incluse, in functie de pachetul achizitionat.
certSIGN este principalul prestator calificat de servicii de încredere eIDAS din România, în conformitate cu cerintele Regulamentului European eIDAS.

Solutia Paperless furnizata de certSIGN este singura solutie din România de semnătura electronica calificată la distanta si sigiliu electronic la distanta – care a obtinut certificarea Qualified Signature and Seal Creation Device (QSCD), conform Regulamentului eIDAS. Acesta se regaseste în lista dispozitivelor aprobate de catre Comisia Europeana, singura de referință la nivel european.